După o bronșită încăpățânată, revin într-un final cu noile apariții internaționale de la editura Herb Benet. Anul acesta, la scurt timp după lansare am primit primul cadoul de Crăciun: o colaborare cu editura Herg Benet, care deja mi-a trimis nu mai puțin de 6 cărți din colecția lor de autori români. În următoarele luni vă puteți aștepta la noi cronici de carte, iar cărțile sunt disponibile în toate marile librării sau pe site-ul lor http://www.hergbenet.ro/.

15589652_144709686016257_5545219495056856693_nAm fost placut surprinsă să descopăr autori pe care i-am inclus în lista Goodreads de „to read” de foarte mult timp. Dacă ești pasionat de noile apariții din lumea literara internațională, cu siguranță te-ai lovit de problema faptului că în timp, descoperi cu tristețe că la noi nu mai ajung. Și dacă nu obișnuiești să citești online și în engleză, atunci mai bine îți iei gândul.

În prima jumătate a anului 2017, Herg Benet va publica primele volume din cadrul noilor  colecții Passport (dedicată literaturii contemporane), Cărțile Arven: TeenFiction (literatură fantasy și SF pentru tinerii cititori) și Cărțile Arven: Speculativ (o colecție a unora dintre cele mai noi și mai în vogă titluri din domeniul ficțiunii SF & F). Lucrurile nu se vor opri aici, pentru că în vara și în toamna aceluiași an noi și noi titluri fie vor completa colecțiile, fie vor da startul unor noi direcții editoriale.

this-savage-songLa sfârșit de aprilie 2017, va apărea primul volum al seriei “Monsters of Verity” de Victoria Schwab: “This Savage Song” (traducere de Flavius Ardelean). Poate ați auzit de vâlva creată în jurul cărții ”A darker shade of magic” iar toate cărțile Victoriei Schwab s-au bucurat de un succes răsunător.

my-heart-and-other-black-holesUn alt volum demult așteptat de mine este “My Heart and Other Black Holes” de Jasmine Warga. Povestea unei adolescente obsedate de plănuirea propriei sinucideri. Cu o mamă care o detestă, colegi care o bârfesc și un tată violent, Aysel crede că e pregătită pentru moarte, însă nu e sigură că are curajul să și facă pasul până la capăt. Dar când dă peste site-ul Suicide Partners și îl cunoaște pe FrozenRobot, aka Roman, care își caută un partener pentru sinucidere, crede că a găsit soluția. Cu cât se apropie mai mult ziua stabilită a morții, cu atât Aysel simte că nu mai vrea să-și pună planul în aplicare și știe că trebuie să îl convingă și pe Roman să caute potențialul lor împreună.

anomalies“Anomalies” de Sadie Turner și Colette Freedman (traducere de Laura Nureldin), reprezintă o nouă distopie despre o societate în care nu mai există boli, nici războaie și unde toți oamenii fac parte din marea familie a Guvernului Global. Dar când Keeva Tee – o adolescentă ce tocmai se pregătește să-și înceapă viața atent planificată alături de partenerul ei de viață – află că este o “anomalie”, începe să pună la îndoială tot ce știa, aflând astfel pe propria piele că nonconformismul e pedepsit, disidența nu este o opțiune, iar insurgența e zdrobită.

 

the-good-girlPrimul volum din noua colecție Passport este “The Good Girl” de Mary Kubica (traducere de Cristina Nemerovschi), un thriller psihologic electrizant despre decepții și obsesii, minunat pentru fanii acestui gen ce au citit deja ”Gone girl” sau ”Before I go to sleep”. Colecția Passport va continua imediat în vară cu thrillerul “Here and Gone” de Heylen Beck (traducere de Flavius Ardelean), carte care încă dinaintea apariției l-a entuziasmat pe binecunoscutul scriitor Lee Child: “Un thriller fantastic – nu se poate mai bun de atât!”

 

Felicit inițiativa eduturii Herg Benet de a aduce mai multe tituri străine pe piața românească și recunosc, abia astept să găsesc volumul Victoriei Shwab si cel al Jasmine Warga. Încă puțin 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.