Am vorbit cu puțin timp în urmă despre pasiunea de a citi și cum a intrat ea în viața mea. Poate nu este strict legat de cărți dar așa cum nu îmi pot imagina viața fără literatură, nu cred că aș putea trai fără muzică. Ba chiar se completează atât de bine. Sunt nenumărate cărți ce amintesc de mari artiști și nu în ultimul rând completează atât de frumos o seară liniștită cu o muzică bună în surdină și o carte pe măsură.

Nu provin dintr-o familie de muzicieni dar totuși provin dintr-o familie ce a apreciat întotdeauna muzica bună. Îmi amintesc plecările la munte și casetele cu Phoenix și cum îmi erau explicate versurile și ce povești se acund în spatele lor. Îmi amintesc vinilul cu Neil Diamond și cât de mult îmi plăcea să îi ascult vocea. Știam toate piesele pe dinafară chiar dacă nu întelegeam despre ce cântă.

Unul din cele mai iubite cadouri de Crăciun a fost chiar un casetofon, un casetofon portabil (cred că era Grundig dar nu îmi amintesc clar) cu care am ascultat ore în șir stând pe podeaua camerei mele. O altă bucurie legată de acel casetofon a fost cand o prietenă de familie mi-a înregistrat 2 casete, compilații din cele mai variate. Nu are sens să spun că de fiecare dată când ascult Hotel California sau Kiss from a rose gândul mă poartă imediat la acele casete și cum aproape le-am tocit de atâtea utilizări. Le ascultam acasă, le luam după mine în vacanțe, nu conta. Muzică să fie.

Apoi s-a întâmplat un lucru care a schimbat total rolul muzicii în viața mea. Anul 2007 aduce întâlnirea cu muzica la un alt nivel. Dusă de o colegă la un eveniment Radio 3 Net cunosc o gașcă de oameni ce aveau curând să îmi devină colegi într-un proiect de suflet ce pe 19 iunie împlinește 9 ani, unde sper să sărbătorim în număr mare (detalii găsiți aici). ForeverFolk a însemnat un punct culminant în educația mea muzicală. Am învățat să apreciez muzica live, creativitatea artiștilor, iar prin prisma anturajului, să dezvolt o cultură muzicală destul de variată (da, îmi permit să mă laud că în ultimii 9 ani am reușit să văd live trupe precum AC/DC, Santana, Whitesnake, Eric Clapton, Queen, Sting, Aerosmith, Bon Jovi, Peter Gabriel, Scorpions, Iron Maden, Maroon 5, Gregory Porter și mulți mulți alți artiști importanți). Am devenit dependentă de senzația pe care un concert live bun ți-o poate oferi. E o adrenalină și o bucurie imensă.

Sunt mândră că prin ForeverFolk am reușit să întâlnesc artiști pe care îi admiram de mică: Nicu Alifantis (doamne și ce emoții am avut la prima gală a Premiilor ForeverFolk. Tremuram din toate încheieturile :)) ), Alexandru Andrieș sau Mircea Vintilă. Am cunoscut oameni minunați pe care știu că îi pot suna să ne vedem la o bere în Iași (Cosmin Vaman si Alexandra Andrei), la o bârfă scurtă La Copac sau oriunde cu Alina Manole și lista poate continua.

Muzica leagă suflete. Leagă prietenii. Se atașează de amintiri și își câștigă rapid un loc importand din viață. Tot muzica mi-a adus lângă mine și cei mai buni și dragi prieteni. Că doar pe Oana am cunoscut-o oficial într-o vară la un concert în Iron City și de atunci am fost nedespărțite.

Bucureștiul este un oraș plin de evenimente muzicale și nu este singurul. Aici se adună nume mari de peste oceane, aici găsești festivaluri din toate genurile de muzică, deci nu există nicio scuză să nu ajungi măcar la un concert din când în când. Și ca să vă ajut și mai mult, între 1 și 9 iulie va avea loc cea de-a III-a ediție a Marilor Serate Muzicale ale Bucureștiului. Detalii se găsesc și se updatează în permanență pe pagina lor de facebook. Dacă nu ați ajuns la Festivalul George Enescu ar fi o idee bună să încercați să ajungeți aici, pentru că vor fi interpreți din întreaga lume și e păcat să nu încercați să savurați și o serie de evenimente de acest gen.

Deci ne vedem acolo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.