Stiu că suntem deja la jumătatea lui Octombrie și vremea frumoasă de afară nu ne ajută să intrăm prea ușor în starea aceea de stat în casă cu o cană de ceai aburind (cât de curând poate chiar un vin fiert), înfofoliți în pătură și cu o carte bună la îndemână. Dar asta nu înseamnă că voi ignora biblioteca cu atât mai mult cu cât finalul provocării Goodreads se apropie vertiginos.

Am reușit într-un final să termin Festinul Ciorilor de George R. R. Martin, a 4a parte din Urzeala Tronurilor. Este genul de carte care fie mă captivează și îmi doresc să citesc mai mult și mai mult sau fie devine prea mult și simt nevoia să citesc altceva și o abandonez o bună perioadă de timp (nu îmi place să citesc mai multe cărți în același timp 😀 ) . Este întradevăr a altă perspectivă față de serialul HBO și chiar merită citite. George R. R. Martin este un geniu. Să creezi o lume atât de complexă cu personaje numeroase și personalități puternice, distincte și să reușești să aduci mereu suspans și evenimente neașteptate după atâtea volume este incredibil. Chiar dacă ați urmărit serialul, nu ocoliți cărțile. Veți vedea că multe diferă, că multe devin mai clare și că povestea este cu mult mai complexă decât pare.

Ca să rămânem în aceeași temă, sper că luna aceasta voi putea să termin macar prima parte din Dansul Dragonilor, ultima parte publicată din Urzeala Tronurilor. Este intimindant de groasă și recunosc că uneori mă simt vinovată că imi ocupă atât de mult timp când aș putea termina mult mai multe cărți. Dar, curaj! Trebuie terminate.

În altă ordine de idei, latura mea economică s-a bucurat la auzul existenței cărții De ce eșuează națiunile de  Daron Acemoğlu și James A. Robinson. Un roman ce tratează greșelile (de cele mai multe ori repetate) ale națiunilor și modul în care strategiile ecoomice și politice fie au ridicat țara fie a dus-o la sărăcie. Din ce am putut observa până acum poveștile ne duc din momentul în care s-a început colonizarea pământurilor noi descoperite și cum strategiile francezilor, spaniolilor și englezilor au adus rezultate atât de diferite ce se fac simțite chiar și acum în zilele noastre.

Aș fi prea optimistă să cred ca voi reuși mai mult de atât având în vedere numărul impresionant de pagini al cărților mai sus menționate dar orice e în plus e bine venit. Acum că v-am destăinuit ce plănuiesc eu să citesc luna aceasta aș fi tare curioasă ce ați citit până acum și ce propuneri aveți pentru viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.