Toți apropiații mei știu că ador să plec din București cu orice ocazie posibilă, chiar dacă mă număr printre puținii bucureșteni ce iubesc orașul ăsta. Așa cu toate defectele lui și cu haosul din trafic, sunt încă multe momente în care mă plimb cu drag pe străzile orașului. În același timp, în fiecare an îmi propun să călătoresc cât de mult îmi permite timpul liber, iar anul acesta se anunță unul plin de ocazii numai bune. Anul trecut am oferit aici câteva povești londonezeiar acum este momentul ideal să mai adăugăm file noi.

Nici nu începuse anul bine și a trebuit să spun la revedere unuia din cei mai importanți oameni din viața mea daaar asta a venit și cu ceva beneficii. Prima ieșire din țară de anul acesta va fi în martie în orașul luminilor, Paris. O voi vizita pe Oana (Sareadinbucate.ro) și vom sărbători ziua mea de naștere cu un pahar de șampanie pe malul Senei. Intenționez să fiu turistul ala evident cu beretă :)). Cu siguranță se vor strânge destule povești interesante pe care sa le împărtășesc cu voi sau cel puțin o să mă plâng de cei mulți km parcurși pe jos.

Facem o mică pauză în aprilie, dar încheiem luna cu o plecare ceva mai exotică: Istanbul. Mult timp nu l-am trecut în lista orașelor de vizitat, dar cum ocazia s-a ivit mi-am dat seama că sunt foarte curioasă să întâlnesc o civilizație diferită de cea europeană. Un oraș cu o istorie încărcată și o mulțime de descoperiri de făcut. Un oraș, două continente, o mie și una de povești.

Cum în mai îmi aștept „siameza” (aka Oana) să revină în țară, sigur vom stabili o nouă plecare pe meleaguri mioritice. Ne cunoaștem de 10 ani, am facut nenumărate concedii prin țară și nu numai, dar încă mai avem o groază de descoperit.

Luna iunie vine cu o nouă escapadă europeană: Bruxelles! Belgia vine la pachet cu tentații din ciocolată și nu numai (o să fie tare greu… :)) ). În cele patru zile de stat acolo, sper ca una din ele să însemne fie alt oraș din Belgia sau poate chiar o fugă până în Amsterdam, un  oraș ce m-a impresionat acum câțiva ani și unde tare aș vrea să revin.

Concediul de vară cel mai probabil va fi iar pe meleaguri franțuzești, unde vom pleca să explorăm cât mai mult din țară, nu doar Parisul.

Se mai întrevăd și alte aventuri care momentan doar așteaptă să fie definitivate, dar oricum este un an pe gustul meu. Așa cum spuneam, ador să călătoresc pentru sentimentul de libertate pe care mi-l oferă orice plecare. Visez să ajung să văd cât mai multe locuri spectaculoase, poate chiar să repet cândva experiența Verona, când am avut ocazia să stau o lună întreagă acolo și să descopăr Italia neturistică.

Verona

Așadar fiți pe fază, vi se pregătesc povești frumoase. Voi pe unde vă plimbați anul acesta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.