Când am aflat prima dată cum se va numi noul album al Alinei Manole m-am amuzat teribil. Lucruri simple…nimic din ce cântă Alina nu e simplu, nicio poveste de-a ei nu e simplă, din contra. Asta până aseară când am înțeles. Nu avem lucrurile alea simple dar uneori tânjim  după un pic de simplitate.

Ieri, 28 mari, Alina Manole lansa un nou album la teatrul Nottara. Un album pentru care a muncit enorm și care nu a fost lipsit de piedici, uneori chiar aberante. Dar a reușit, l-a finalizat, a strâns o mulțime de oameni dragi ei în sala teatrului și spectacolul a fost pe măsură.

Sunt cam 10 ani de când am ascultat-o prima dată pe Alina. Și ciudat e că de-a lungul timpului muzica ei s-a lipit de sufletul meu mai mult decât aș fi crezut vreodată. Nu știu dacă ați pățit vreodată să descoperiți un artist care parcă ar trece în versuri sufletul tău și nu al lui, de uneori mă gândesc, fir-ar, iar s-a potrivit perfect. Ar trebui să mă apuc de și eu de fumat (un element cumva definitoriu în piesele ei) și atunci ar fi și mai „de acasă”. Chiar dacă am ascultat-o de atâtea ori, cumva la concertele ei tot rămân pe parcursul a 2 ore cu un nod în gât și mereu plec cu sufletul încărcat. Dar asta pentru că Alina trăiește atât de frumos fiecare piesă încât nu are cum să nu te atingă.

Alina nu cântă povești de dragoste obișnuite și tocmai asta o face mai specială. Dar Alina acum își dorește Lucruri simple, povești mai puțin complicate. Nu știu cât va reuși să le simplifice, însă știu că spectacolele ei merită văzute. Este un om profesionist ce își ia munca în serios și se simte. S-a înconjurat de artiști minunați și sună impecabil.

Pentru că aseară nu am apucat să îi spun personal, profit de moment să îi spun: Felicitări, Alina! Ai reușit încă o dată să mai împarți o bucățică din tine cu cei care te ascultă. Pupături de la mine și siameză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.