Fiecare om pasionat de citit isi imagineaza/creaza locul ideal pentru a se retrage in lumea unei carti. Un colt dintr-o camera mai retrasa, o terasa cu multe flori unde vara e numai bine sau chiar o mansarda eleganta plina cu rafturi de carti.

Sunt genul de om care ar putea veni cu o mie de idei despre amenajarea unei case si care are o viziune chiar clara despre cum ar aranja fiecare coltisor, numai sa aiba spatiul! Si daca tot incepem o noua saptamana cu noi planuri, am zis ca e momentul ideal sa creionez coltul meu de rai, chiar daca momentan doar in stadiul de vis.

In Bucuresti e greu sa nu fii din categoria celor ce stau la bloc (dar care isi doresc cu ardoare sa scape), dar daca dispui de o mansarda, ar fi si pacat sa nu o transformi intr-un adevarat refugiu. Fiind un loc mai retras fata de restul casei, mansarda ar putea fi oaza ideala de liniste. Cu multe accente de lemn, cu rafturi de jur imprejurul incaperii (ce vreti, trebuie sa existe conditii pentru colectia de carti in continua expansiune), cu geamuri in acoperis ce permit luminii naturale sa ii dea un aer de cabana, iar prin care seara s-ar putea admira luna.

In mansarda mea, ar exista 2 fotolii clasice, elegante si frumos tapitate, cu o lampa cu picior lung, cat sa dea suficienta lumina pentru doi cititori (nu pot sa fiu atat de egoista cat sa ma gandesc doar la mine). Un pick-up intr-un colt ar crea mereu atmosfera perfecta cu un strop de jazz sau fado si pentru serile in care vrem sa ne rupem de oras, ar fi locul ideal de strans o mana de prieteni la un pahar de vin si multe povesti.

Pentru ca mansarda s-ar bucura de multa lumina naturala in timpul zilei, ea ar fi desigur si plina de flori si plante decorative, de elemente din carti si cele doua harti, una a Romaniei si una a lumii, in care se gasesc zeci de bolduri cu locurile prin care am calatorit.

Si daca cumva v-am transpus asa intr-o stare de “vreau si eu mansarda mea”, exista oamenii care va pot ajuta cu toate planurile. Velux sunt o companie specializata in sisteme de lux pentru mansarde care, de 21 de ani, transforma aceste spatii, prin sistemele lor de ventilatie si iluminare, in locuri de poveste. Recunosc ca mi-a placut foarte mult cand am descoperit ca au o aplicatie care imbina VR cu proiectarea spatiului ideal, aplicatie disponibila pentru iOs si android. Sau puteti arunca un ochi pe pagina lor de facebook, unde sunt suficiente surse de inspiratie pentru o viitoare mansarda.

Si acum spune-mi: cum ar arata locul tau ideal in care te-ai retrage cu drag cateva ore pentru citit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.