Suntem în luna Halloween-ului și cum mai bine să o celebrăm în lumea cărților, decât cu un Spookathon.  În vară am cochetat cu un alt read a thon, Booktubeathon, și cred că a fost una din cele mai simpatice experiențe de când am lansat blogul.

Chiar dacă nu am reușit să parcurg toate cele 7 provocări, pot spune că am fost destul de mulțumită cu un total de 1177 pagini citite într-o săptămână din următoarele cărți:
1. 84, Charing Cross Road de Helene Hanff
2. Povestea noului nume de Elena Ferrante
3. Masina Timpului de H.G. Wells
4. Seriously… I’m Kidding de Ellen DeGeneres
5. Cei care pleaca si cei ce raman de Elena Ferrante însă doar 3/4 din carte.

Luna aceasta ies iar din zona de confort și voi încerca să citesc thrillere. Anul acesta. Spookathon va începe pe 15 octombrie  la ora 12 și se va încheia pe 21 octombrie la miezul nopții.

Provocările de anul acesta sunt:

  1. Citește un thriller,
  2. Citește o carte cu o copertă mov,
  3. Citește o carte a cărei acțiune se desfășoară în alt timp, nu cel curent,
  4. Citește o carte al cărei titlu conține un cuvânt „spooky” (înfricoșător),
  5. Citește o carte cu ilustrații.

5 cărți simt că sunt mult mai ușor de atins decât 7 așadar iată lista aleasă de mine:

  1. Un thriller = Aici m-am blocat pe moment. Nu obișnuiesc să cumpăr thillere asa că m-am trezit că majoritatea celor din biblioteca mea, precum Fata dispărută, Obiecte ascuțite de Gillian Flynn sau Fata din tren de Paula Hawkins sunt deja citite. Mă gândeam să mă reapuc de Femeia în alb de Wilkie Collins, un thriller celebru publicat în 1860, însă nu este tocmai genul de lectură prin care poți trece cu ușurință. Am recurs până la urmă la Secretul soțului de Liane Moriarty. O femeie găseste o scrisoare de la soțul ei o scrisese să fie citită dupa moartea lui, însă conține un secret ascuns și întunecat. Am auzit multe recomandări pentru cartea aceasta, și cum se afla deja în biblioteca mea, am considerat că este momentul oportun.
  2. O carte cu o copertă mov = am ales Coraline de Neil Gaiman, o poveste înfricoșătoare pentru copii în care Coraline ajunge într-o lume paralelă plină se aventuri. A fost și ecranizată în 2009 într-o animație extrem de apreciată de oamenii de orice vârstă.
  3. O carte a cărei acțiune se desfășoară în alt timp, nu cel curent= aici e simplu pentru mine, îmi plac extrem de mult cărțile cu iz istoric așa că am ales Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr, o poveste din timpul celui de-al doilea război mondial (jur că în ultimul an numai asta am citit :)) ), unde o fetiță oarbă trăiește alături de tatăl ei la Paris. Romanul a câștigat premiul Pulitzer în anul 2015 și s-a bucurat de foarte multe aprecieri în lumea literară.
  4. / 5. O carte al cărei titlu conține un cuvânt „spooky” (înfricoșător) și cea de-a cincea provocare, o carte cu ilustrații, se vor uni într-o singură carte: Orașul pustiu, cel de-al doilea volum din seria Miss Peregrine de Ransom Riggs. Despre primul volum puteți citi aici. Este o poveste extrem de simpatică și plină de fantezie, în același timp are presărate printre pagini, numeroase poze destul de înfricoșătoare. O lectură numai bună pentru Halloween.

Cam așa se prezintă Halloween-ul meu. Voi ce cărți înfricoșătoare veți citi ca să alungați spiritele rele?

One thought on “Spookathon 2018”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.